Одржана радионица на енглеском "My favourite books"

"My favourite books" је назив данас одржане радионице на енглеском језику у Народноj библиотеци „Радоје Домановић“, у којој су учествовала деца предшколског узраста, с најмлађим учесником од 4 године, и деца нижих разреда основних школа, а подељење су и награде за обе категорије полазника.

У уводном делу радионице деца су се представљала на енглеском језику, именима и бројем година, а иза тога повео се разговор о књигама и читању.

Тема разговора су биле књиге за децу, са посебним освртом на сликовнице. Истакнута је и важност добрих илустрација које су често од пресудног значаја када деца, нарочито она најмлађа, бирају које ће књиге, односно, сликовнице читати.

Током радионице причало се и о бајкама и баснама.

Деца су цртала животиње из басни и уз велики број цртежа написани су називи животиња на енглеском језику.

„Поједини наши радионичари су сами или уз малу помоћ модератора написали називе бајки и басни које им се највише свиђају“, казала је Сунчица Здравковић, модератор радионице.

Учесницима радионице представљени су, односно, показани су сликовни речници енглеског језика и кроз причу и игру мали радионичари научили су како да их користе. Представљене су и двојезичне књиге и истакнут је значај читања ових књига при учењу енглеског језика.

Са децом се током радионице разговарало и о разлици између библиотеке и књижаре. Учесници радионице су показали велико интересовање и мотивисаност.

Награде у виду књиге књиге и свеске са логом библиотеке су подељене деци која су прочитала или позајмила највећи број публикација у 2018. години. Прва категорија су деца предшколског узраста и друга, деца школског узраста. Награде је поделила директорка библиотеке Весна Илић..

+381 16 315 00 83
nbleskovac@nbleskovac.rs
Булевар ослобођења 61
16000 Лесковац
Close