Кроз радионице „Зашто је важно читати књиге?“ прошло 60 малишана

15
Feb
Кроз радионице „Зашто је важно читати књиге?“ прошло 60 малишана

Кроз радионице „Зашто је важно читати књиге?“ прошло 60 малишана

Кроз четири радионице Народне библиотеке „Радоје Домановић“ Лесковац под називом„Зашто је важно читати књиге?“, прошло је око 60 деце током зимског распуста и уживало у различитим програмима које су припремили сами библиотекари.

Последња, четврта ликовна радионица под називом „Ликови из књига“, одржана је 14. фебруара, с циљем да се подстакне дечја маштовитост и креативност, да се развије љубав према књигама, књижевним ликовима и читању и да се прошири знање о техникама ликовног изражавања. Сваком детету се у раду прилазило индивидуално у складу са његовим жељама, могућностима и способностима.

На радионици се разговарало о књигама, књижевним ликовима, њиховим особинама и омиљеним причама. Децасу цртала или правила омиљене ликове из књига уз коришћење разних материјала (пластелин, папири у боји, тканина и друго).

Сви радови који сунастали на радионици биће изложени на Дечјем одељењу, па сви заинтересовани могу видети шта смо ми то урадили с малим читачима и уметницима током зимског распуста.

Радионице за децу се дуги низ година организују у Библиотеци и оне имају за циљ да се код деце развије љубав према читању, књигама и библиотеци. Деца на тај начин стичу потребу за сазнањем и развијају свој речник.

Поделите ову вест

+381 16 315 00 83
nbleskovac@nbleskovac.rs
Булевар ослобођења 61
16000 Лесковац
Close