Одржана радионица на енглеском "My favourite books"

07
Feb
Одржана радионица на енглеском "My favourite books"

Одржана радионица на енглеском "My favourite books"

"My favourite books" је назив данас одржане радионице на енглеском језику у Народноj библиотеци „Радоје Домановић“, у којој су учествовала деца предшколског узраста, с најмлађим учесником од 4 године, и деца нижих разреда основних школа, а подељење су и награде за обе категорије полазника.

У уводном делу радионице деца су се представљала на енглеском језику, именима и бројем година, а иза тога повео се разговор о књигама и читању.

Тема разговора су биле књиге за децу, са посебним освртом на сликовнице. Истакнута је и важност добрих илустрација које су често од пресудног значаја када деца, нарочито она најмлађа, бирају које ће књиге, односно, сликовнице читати.

Током радионице причало се и о бајкама и баснама.

Деца су цртала животиње из басни и уз велики број цртежа написани су називи животиња на енглеском језику.

„Поједини наши радионичари су сами или уз малу помоћ модератора написали називе бајки и басни које им се највише свиђају“, казала је Сунчица Здравковић, модератор радионице.

Учесницима радионице представљени су, односно, показани су сликовни речници енглеског језика и кроз причу и игру мали радионичари научили су како да их користе. Представљене су и двојезичне књиге и истакнут је значај читања ових књига при учењу енглеског језика.

Са децом се током радионице разговарало и о разлици између библиотеке и књижаре. Учесници радионице су показали велико интересовање и мотивисаност.

Награде у виду књиге књиге и свеске са логом библиотеке су подељене деци која су прочитала или позајмила највећи број публикација у 2018. години. Прва категорија су деца предшколског узраста и друга, деца школског узраста. Награде је поделила директорка библиотеке Весна Илић..

Поделите ову вест

+381 16 315 00 83
nbleskovac@nbleskovac.rs
Булевар ослобођења 61
16000 Лесковац
Close