Књига се чита из више углова

06
Feb
Књига се чита из више углова

Књига се чита из више углова

''Часови читања'' је прва радионица у циклусу зимских радионица ''Зашто је важно читати књиге?'', која је одржана данас у присуству много нових радионичара, што је обрадовало све запослене у Народној библиотеци „Радоје Домановић“ Лесковац, с обзиром да је присуство радионицама добровљно и зачињено са пуно љубави према храму књиге.

Зато се и радно-креативна атмосфера на Дечјем одељењу, видела на радосним лицима радионичара, али осећала у целој библиотеци.

''Часови читања'' су данас показали како књига може бити читана! И то из више углова: корице, садржај, наслов. Оно што потенцирамо је да група није хомогенизована и то је већи изазов за библиотекаре.

Радионичари се сами групишу, по свом избору и расположењу. И свака мини група има и старије и млађе радионичаре, тако да сви заједно учимо узајамно. Управо нам то даје на лепоти стварања!

Летос смо ''издали'' једну књигу ''Из библиотечке кухиње''. Данас смо нешто закувавали и тек ће ''мирисати'', кажу у овој културној установи.

Циљ је да се да додатни импулс култури читања и тако афирмише књига која је незаобилазан сегмент нашег образовања, културе и информисаности, а библитеке као базичне установе културе.

Поделите ову вест

+381 16 315 00 83
nbleskovac@nbleskovac.rs
Булевар ослобођења 61
16000 Лесковац
Close