Будимо креативни - помозимо себи

03
Dec
  • Image 2
  • Image 3
  • Image 4
  • Image 5

Будимо креативни - помозимо себи

Народна библиотека ''Радоје Домановић'' у оквиру ликовног програма ''Слике међу књигама'' отворила изложбу радова под слоганом БУДИМО КРЕАТИВНИ-ПОМОЗИМО СЕБИ!

Изложбу је отворио господин Иван Милошевић, радиолог.

Заинтерсованој публици обратила се госпођа Весна Илић, директор Библиотеке и указала на значај и важност Међународног дана особа са инвалидитетом.

Истакла је да се ''према особама са инвалидитетом треба опходити као и према свим другим особама, и у контактима битно је да се обрати пажња на особоу, а не на њену инвалидност. И нагласила да је неопходно особама са инвалидитетом понудити присупачност разних објекта. У библиотекама рампе на улазу у зграду, асортиман знакова на Брајевом писму; аудио или Брајеве књиге, књиге у крупном фонту, књиге у лако разумљивом формату; у тржним центима поред покретних степеница обезбедити и лифтове; довољан број паркинг места у близини свих јавних места.

Госпођа Мила Милошевски , секретар МС Удружења Јабланичког округа у свом обраћању истакла је да су радови '' настали на пројекту "Бојама за боље сутра" које је одобрило Министарство за рад, борачка и социјална питања. Сам пројекат подразумева израду фрактала (део пројекта који је одржан у Власотинцу у трајању од 7 дана), изложбу самих радова грађана Лесковца и изложбу у Македонији што је и завршница самог пројекта.

На изложби ће поред фрактала бити изложени и радови у декупаж техници насталих на креативној радионици као и накит који су такође израдили наши чланови. И да је Арт терапију цртање фрактала водила је Милкица Вулетић,сертификовани предавач методе фракталног цртања из Центра за афирмацију ДАР АРТ из Београда.

Господин Иван Милошевић, радиолог после отварања изожбе одржао предавање ''Зашто је човек све болеснији у савременом друштву" и изложио своје чајне мешавине и поред корисних савета .

Поделите ову вест

+381 16 315 00 83
nbleskovac@nbleskovac.rs
Булевар ослобођења 61
16000 Лесковац
Close